Zapraszamy do zapoznania się z menu Zajazdu Jan. Jesteśmy otwarci na Państwa propozycje dotyczące menu.
Desery
Pucharek lodowy z owocami i bitą smietaną
Gruszka w musie waniliowym z nutą czekolady *
Mus czekoladowy z owocami
Panna Cotta
Zapraszamy do zapoznania się z menu Zajazdu Jan. Jesteśmy otwarci na Państwa propozycje dotyczące menu.
Pucharek lodowy z owocami i bitą smietaną
Gruszka w musie waniliowym z nutą czekolady *
Mus czekoladowy z owocami
Panna Cotta
Śledzik w oleju
Śledź po węgiersku
Śledź w czarnych porzeczkach
Ryba po grecku
Rolada z ryby z musem chrzanowym
Schab ze śliwką/morelą
Pomidory faszerowane
Papryka nadziewana
Baleron białoruski
Kurczak faszerowany
Rolada z salami
Galantyna drobiowa
Nuggetsy w sosie majonezowo – ketchupowym
Róże z łososia z musem chrzanowym/śmietankowym
Łosoś w łódeczkach z cykorii
Rolada królewska z łososiem i szpinakiem
Tymbalik z jajkiem
Tymbalik drobiowy
Rolada z pastą chrzanową
Jajko w majonezie
Jajko w sosie tatarskim
Jajko z garnizowane na sałacie
Plater mięs pieczonych oraz wędlin
Golonka w galarecie
Golonka faszerowana
Zimne nóżki
Awokado z szynką parmeńską
opiekane ziemniaczki
ziemniaczki z wody
puree ziemniaczane
frytki
ryż
kuskus
kopytka
kasza gryczana
kasza jęczmienna
(maksymalnie 2 propozycje do wyboru)
Domowy rosół z makaronem
Flaczki wołowe
Żurek staropolski
Forszmak lubelski
Barszczyk pasztecikiem
Zupa cebulowa
Gulasz węgierki na wołowinie
Zupa z leśnych grzybów
Boeuf Strogonow
Chłodnik jajkiem
Kremy:
z pieczonej dyni
brokułowy z prażonymi migdałami
porowo-śmietankowy
z kurek z grzankami
(maksymalnie 3 propozycje do wyboru)
Schab pieczony w sosie z zielonego pieprzu
Sakiewka Janosika z pieczarkami
Schab duszony w sosie z pieczonej papryki
Schab duszony w śmietanie z migdałami
Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym
Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie szparagowo-serowym
Cordon Blue ( kotlet szwajcarski)
Pierś drobiowa z szynką parmeńską w białym winie
Roladka z piersi drobiowej z fetą i suszonym pomidorem
Rolada z piersi drobiowej ze szpinakiem w sosie napoli
Udko panierowane na chrupko
De Vollaile
Babka ziemniaczana
Indyk zapiekany z sosem żyrawinowym
Kluski śląskie z sosem
Wołowina po Burgundzku
Wołowina po Węgiersku
Zrazy wieprzowe w sosie własnym
Szynka wieprzowa po Bawarsku
Żeberka na kapuście kiszonej
Rolada z morszczuka z sosem cytrynowym, kaparowym lub chrzanowym
Dorsz pieczony w prowansalskiej posypce
Pomidory z cebulką ( w sezonie)
Mizeria (w sezonie)
Sałata ze śmietaną ( w sezonie)
Pikle
zestaw surówek
mix sałat
Sos chrzanowy
Sos tatarski
Sos czosnkowy
Selerowa ( seler konserwowy, szynka, ser żółty, ananas, kukurydza, jajko)
Brokułowa ( brokuł, kalafior, pomidor, jajko, sos czosnkowy)
Śródziemnomorska ( świeże warzywa, papryka , kukurydza, seler, oliwki, ser feta, ser żółty, majonez )
Kasztelańska ( ser żółty, szynka, pieczarki w occie, fasola czerwona, papryka, majonez)
Królewska ( świeże warzywa, smażony kurczak, ananas, sos czosnkowy)
Francuska ( makaron, szynka, żółty ser, świeży ogórek, kukurydza, majonez)
Włoska ( mix sałat, suszony pomidor, mozzarella, szynka parmeńska, winegret, ocet balsamiczny, parmezan) *
Ryżowa na słodko
Jarzynowa
Caprese ( pomidory, mozzarella, bazylia, oliwa z oliwek)